ABC Σήμα ΕΠΣΗ
Facebook
diakriton
fifty
DP Studies
coffee island
Proactive

Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:


Ανακοίνωση

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ (23/3/2024 17:10)

Το ποδόσφαιρο και η διαιτησία είναι πλέον φτωχότερα λόγω της τόσο πρόωρης απώλειας του Χρήστου Χανιωτάκη...

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΗ Γιώργος Ιωαννίδης εκ μέρους όλης της διαιτητικής οικογένειας του Ηρακλείου εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία τον κάτωθι επικήδειο αποχαιρετισμό προς τον συνεργάτη και φίλο του, τον αγαπημένο του Χρήστο...

 • Είναι στιγμές που όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος, τα συναισθήματα που κυριαρχούν, δεν του επιτρέπουν να αποκρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού συνεργάτη.
 • Αγαπημένε μου Χρήστο.
 • Δεν θέλω να πιστέψω πως σήμερα σε αποχαιρετώ για τελευταία φορά. Είναι το ίδιο αίσθημα θλίψης και πόνου που μοιράζονται μαζί μας η σύζυγός σου, τα τρία λατρεμένα σου παιδιά, οι γονείς σου τα αδέλφια σου, η διαιτητική οικογένεια αλλά και οι δεκάδες φίλοι, συνεργάτες και εκτιμητές της ανιδιοτελούς προσωπικότητας και προσφοράς σου.
 • Χρήστο μου, θέλω τούτη την ώρα να εκφράσω αυτό που δικαιωματικά σου αξίζει: δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός. Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το μαχητικό σου πνεύμα, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου. Τούτα τα χαρίσματα, αγαπημένε μου φίλε, είναι που οδηγούν στην ανεκτίμητη προσφορά σου από όλα τα διαιτητικά αξιώματα που κλήθηκες να υπηρετήσεις. Είναι τα ίδια χαρίσματα που σε ανέδειξαν σε έναν άδολο αθλητή που πίστευε και αγωνιζόταν για τον Ηρακλειώτη διαιτητή, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις ή αμφιλεγόμενες θέσεις.
 • Τα λόγια, όμως, είναι φτωχά ώστε να καλύψουν το τεράστιο κενό που δημιουργεί η απουσία σου. Γιατί κανείς από εμάς, που σε γνωρίσαμε δεν μπορεί να δεχθεί και αδυνατεί να πιστέψει ότι ΕΣΥ, θα άφηνες πίσω σου, τόσο ξαφνικά, αυτό το ΚΕΝΟ! Και πραγματικά, δεν υπήρξε Ηρακλειώτης, που σε γνώρισε και δεν του προκάλεσε έκπληξη το άγγελμα του τραγικού θανάτου σου. Γιατί ήσουν για όλους, ο αγαπητός Χρήστος, το πρότυπο του οικογενειάρχη, το υπόδειγμα του συνεργάτη, ο έντιμος, ο εργατικός, ο ευγενής άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο και ποτέ διαφορετικά σκεπτόμενος, έβρισκε τον τρόπο να γεφυρώνει τις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν είπες ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Άνθρωπος νηφάλιος στο πνεύμα, όρθιος στην ψυχή, αριστοκράτης στην παράσταση, στρατιώτης της ολότητας, και αιώνιος έφηβος, ήσουν αγαπημένε φίλε συνεργάτη Χρήστο!  Ήσουν ο σπάνιος, ο χαρισματικός ο γλυκός Χρήστος όλων μας!
 • Όμως, αγαπημένε μου φίλε εγώ που σε γνωρίζω 35 περίπου χρόνια, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να προσθέσω δυο λόγια, σήμερα, ως ένας, από καρδιάς φίλος! Ότι για σένα η φιλία ήταν πάντα κάτι ιερό, μοναδικό και σπάνιο. Όπως μοναδικά σπάνια στις μέρες μας ήταν η υποδειγματική σου ανιδιοτέλεια, το απέραντο της μεγαλοψυχίας σου, η ειλικρινής σου ευγένεια,  το καθαρό σου βλέμμα, η αυθόρμητη φιλοτιμία σου, η αγάπη σου για την Διαιτησία. Όλα...μια τεράστια ανοικτή αγκαλιά! Η ματιά σου υπέροχη, διαυγής και ήρεμη. Θυμάμαι το πρώτο σου παιχνίδι εκτός Κρήτης ως βοηθός μου στην Κόρινθο μαζί με τον Θεοδόση πριν 29 χρόνια, το άγχος την αγωνία που είχες για το παιχνίδι. Να είσαι σίγουρος, φίλε μου και συνεργάτη, ότι αναχωρώντας από αυτό τον μάταιο κόσμο αφήνεις πίσω σου ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα καλοσύνης, και ήθους, που για πάντα θα μας συντροφεύει και πάντα θα κρατάει ζωντανή την παρουσία σου στις μνήμες όλων μας. Ένα αποτύπωμα που θα κάνει τόσο την αγαπημένη σου σύζυγο όσο και τα λατρεμένα σου παιδιά τον Μπάμπη και τα κορίτσια σου, τους σεβαστούς σου γονείς και τα αδέλφια σου να νιώθουν υπερήφανοι για το πολύτιμο έργο που επιτέλεσες, για την κοινωνική σου αποδοχή και καταξίωση και για το φωτεινό σου χαμόγελο που με τόση καλοσύνη σκόρπιζες απλόχερα παντού γύρω σου.
 • Καλό ταξίδι στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις, να είναι διαρκές το καλό γλυκοχάραμά του στις γειτονιές αυτές αγαπημένε μου ακριβέ μου φίλε συνεργάτη Χρήστο! Και το χώμα που σε λίγο θα σε σκεπάσει να είναι, τόσο ελαφρύ, που να μην σκιάζει την εντιμότητα και την ευγένειά σου και τόσο βαρύ που να μην συνθλίβει τη μνήμη σου.
 • Σε ευχαριστώ για όλα εξ’ ονόματος όλων των Ηρακλειωτών Διαιτητών αγαπημένε μου, ακριβέ μου φίλε και συνεργάτη Χρήστο!».
 • Αυτός ήταν ο Χρήστος. Γι’ αυτόν τον σύζυγο τον πατέρα τον γιό τον αδελφό να είστε περήφανοι αγαπημένοι μου.
 • Για αυτόν τον Χρήστο είναι που νιώθουμε τιμή, γιατί ήταν και δικός μας άνθρωπος και φίλος και συνεργάτης.
 • Αγαπητέ μου φίλε Χρήστο, Μπορείς πλέον να ξεκουραστείς ήσυχος και να προστατεύεις από ψηλά την σπουδαία οικογένεια σου, που όλοι ξέραμε πόσο τη λάτρευες. Αναπαύσου ήσυχος ως ΣΥΖΥΓΟΣ της πολυαγαπημένης σου Ελένης, Αναπαύσου ήσυχος ως πατέρας των παιδιών σου, ως γιος μιας σπουδαίας οικογένειας του πατέρα σου και της μητέρας σου, των αγαπημένων σου αδελφών, αναπαύσου ήσυχος ως μέλος της διαιτητικής οικογένειας που σήμερα χωρίς να το θέλεις στεναχώρησες τόσο πολύ, με την μεγάλη σου φυγή από κοντά τους.
 • Αναπαύσου ήσυχος ως ανιδιοτελής και σπουδαίος φίλος, ως εξαίρετος και πολύτιμος συνεργάτης.
 • Καλό σου ταξίδι από τον ομοιοπαθή συνεργάτη σου, που και αυτός φέρει την ίδια συσκευή για να μας επαναφέρει στην ζωή.
 • Καλό σου ταξίδι και από τον έτερο συνεργάτη μας Γιώργο.
 • Αιωνία η μνήμη σου.

 

Ο Πρόεδρος

Της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΗ

Γιώργος Ιωαννίδης