Facebook
ABC
liontomitsos
DP Studies
:

FIFA KAI UEFA (11/8/2017 13:25)

Προς
 
κ. Βασαλο

κ. Λακοβιτς

κ. Ακαλκατσι

κ. ντζελο Ρηγπουλο

 

Κοινοποηση:.

Π.Δ.Ε ΕΠΟ

Υφυπουργ Αθλητισμο

Πρεδρο FIFA κ. ΙNΦΑΝΤΙΝΟ

Γενικ Γραμματα FIFA κ. Σαμουρα

Πρεδρο UEFA κ. Σεφεριν

Γενικ Γραμματα UEFA  Κ. Θεοδωριδη

Ποδοσφαιρικς Ενσεις λης της Ελλδος

Super League

Football League

 

ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΔΙΑ ΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ - ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Κριοι,
Στη διρκεια της τελευταας Γενικς Συνλευσης των Ενσεων – μελν της Ε.Π.Ο. ( 30.06.2017) με θμα της την γκριση του νου Καταστατικο της Ελληνικς Ποδοσφαιρικς Ομοσπονδας, το οποο εισηγθηκε η διορισμνη απ την FIFA Επιτροπ Εξομλυνσης, λαβε χρα μια μεγλη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των εκπροσπων των Ενσεων, καθς αφενς δεν τηρθηκαν σα εχαν συμφωνηθε και αφετρου το σχδιο του καταστατικο που εγκρθηκε απ το Ειρηνοδικεο διαφρει σε πολλ σημεα και ρθρα απ αυτ που εκβιαστικ εγκρθηκε στη Γενικ Συνλευση, γεγονς στο οποο εσαστε λοι μρτυρες.

Κυρως την θεωρ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ στο πρσωπο μου, ακμη μεγαλτερη και ΠΟΛΛΑΠΛΗ, αφο κατ την δετερη συνντηση που με προσκαλσατε να χω μαζ σας το πρω της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στο ξενοδοχεο KARAVEL, στην οποα ταν παρντες ο κ. ΛΑΚΟΒΙΤΣ ο κ,. Βασσαλο και ο κ. Ρηγοπουλος, καθς και το μλος του Δ.Σ της ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Γεργιος Κουτεντκης, διαβεβαισατε και εμνα για το διο, ακριβς, που λγο αργτερα, στην Γενικ Συνλευση, διαβεβαινατε ( εμαι ββαιος τι χει, φυσικ, καταγραφε στα επσημα πρακτικ) και λους τους συναδλφους - προδρους Ενσεων - Μελν της Ε.Π.Ο. και εκπροσπους Ενσεων.

 τι, δηλαδ, η Διταξη για τα κωλματα εκλογιμτητας, την οποα η κυβρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργς Κ. Κοντονς επμονα ζητοσαν να επιβλουν στο καταστατικ της ΕΠΟ {για λγους, πιθανν, καθαρο ρεβανσισμο και εκδκησης) - με διαβεβαινατε επαναλαμβνω δυο ρες πριν την ναρξη της Γενικς Συνλευσης και εμνα και λους τι η επμαχη Διταξη για τα κωλματα εκλογιμτητας εχε αφαιρεθε και πως θα μπορον οι συνδελφοι πρεδροι, σε βρος των οποων εκκρεμον δικαστικς υποθσεις οι οποες δεν χουν τελεσιδικσει, να χουν το δικαωμα να εναι υποψφιοι στις εκλογς της Ε.Π.Ο. και να μπορον να συμμετχουν στα ργανα του ποδοσφαρου.

Γνωρζετε πολ καλ και εσες και λοι, πλην μερικν, συνδελφοι - πρεδροι Ενσεων τι αν η διταξη για τα κωλματα εκλογιμτητας δεν αποσρονταν απ το σχδιο καταστατικο του Δρσου δεν υπρχε οτε μια περπτωση να ψηφιστε το καταστατικ με τι σμαινε αυτ για τον εμπνευστ της διταξης και τους ομοους του.

Για να γνω πιο σαφς η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ αυτ αφορ στην αυθαρετη, χωρς καμα προηγομενη ενημρωση πως το καταστατικ ορζει και εντς των καταστατικν προθεσμιν που ρητς καταγρφονται στο σχετικ ρθρο, απατηση να εγκριθε απ τους εκπροσπους στη Γενικ Συνλευση μα διταξη που περιλαμβνεται στην παργραφο 5 του ρθρου 1 του Καταστατικο της Ε.Π.Ο., σμφωνα με την οποα «………….Η Ε.Π.Ο. εναι νομικ πρσωπο που διπεται απ τους καννες της ελληνικς ννομης τξης και λειτουργε με βση το καταστατικ της και τους καννες και τις οδηγες των FIFA και UEFA».

Η σκπιμη αυτ ενργεια αποδεικνει την οργανωμνη παραπλνηση της Γενικς Συνλευσης και τη δικ μου προσωπικ. Γιατ; Επειδ ναι μεν αφαιρθηκε τυπικ η διταξη της παραγρφου 1 του Παραρτματος Α του προτεινμενου σχεδου καταστατικο, που δημιουργοσε το αξεπραστο πρβλημα, αλλ την δια ρα με ευθνη της Επιτροπς Εξομλυνσης και σε συνεννηση με την κυβρνηση και τον κ. Κοντον εμφανζονταν μια λλη που λεγε τα δια με την προηγομενη με λλα λγια, δηλαδ τι "....η Ε.Π.Ο. εναι νομικ πρσωπο ιδιωτικο δικαου που διπεται απ τους καννες της ελληνικς ννομης τξης".

Σμφωνα με σα η να διταξη εννοε, καθαρ και ξστερα, η Ε.Π.Ο. εναι να νομικ πρσωπο ιδιωτικο δικαου που εναι πλρως ελεγχμενο απ την κυβρνηση και το κρτος, υποχρεοται να λαμβνει πντα υπψη της τον αθλητικ νμο, τποτε δεν μπορε να κνει χωρς την γκριση του νμου και του Υπουργο και οι συνδελφοι που βρθηκαν κατηγορομενοι με βολευμα δεν μπορον να εναι υποψφιοι γιατ ισχει ο νμος, ρα και τα κωλματα εκλογιμτητας του νμου, που υποτθεται τι η Γενικ Συνλευση της Ε.Π.Ο. δεν τα ενκρινε και αποσρθηκαν.

Τα απολτως παρανοκ και ξω απ κθε ννοια νομικο πολιτισμο κωλματα, που καταργον το τεκμριο αθωτητας και ανατρπουν την Συνθκη της Ρμης για την προστασα των ανθρωπνων δικαιωμτων εναι και πλι παρντα στο Καταστατικ της Ε.Π.Ο. και αυτ τη φορ εγκεκριμνα χωρς καν να εμφανζονται.

Αισθνομαι, δυστυχς, απλυτα δικαιωμνος απ τους φβους που εξφρασα στις συναντσεις μαζ σας και ΕΠΙΜΟΝΑ δημσια κατθεσα. Οι διοι φβοι καταγρφονται και στην αλληλογραφα που εχα μαζ σας. Θλετε μια πρτη απδειξη; Το πρτο δεγμα της σκπιμης ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, που συντελστηκε στην Γενικ Συνλευση με το καταστατικ, φνηκε δη στην διευκρινιστικ επιστολ στις 3/8/2017, την οποα η Εκλογικ Επιτροπ στειλε στις Ενσεις – Μλη της Ε.Π.Ο. ενψει των εκλογν στις 18.08. 2017. Στην επιστολ αυτ καθαρ αναφρεται τι, ο κθε υποψφιος πρπει να καταθσει στην Ε.Π.Ο. υπεθυνη δλωση στην οποα να δηλνει τι δεν εμππτει στα κωλματα του ν. 2725/1999 (ρθρο 3, παργραφος 1) πως τροποποιθηκε και ισχει. Η δλωση αυτ, που οδηγε λους τους υποψφιους να αποδχονται πλρως τις διατξεις του αθλητικο νμου, ζητεται ακριβς επειδ υπρχει στο Καταστατικ της Ε.Π.Ο. η διταξη της παραγρφου 5 του ρθρου 1 για την υποχρωση της Ε.Π.Ο. να δεσμεεται απ «την ελληνικ ννομη τξη».
 

Η Επιτροπ Εξομλυνσης, συνειδητ και χωρς καννα χνος ευθιξας ( δεν την περμενε κανες λλωστε απ κυβερνητικος υπαλλλους κακς ποιτητας), κανε τη δουλει για την οποα διορστηκε. Παρδωσε το ελληνικ ποδσφαιρο στις διαθσεις της κυβρνησης και της ελληνικς αθλητικς νομοθεσας με τρπο που εναι αντθετος με το ποδοσφαιρικ θος και με διαδικασες που δεν τιμον αυτος που την διρισαν για να υπερασπιστε, δθεν, την ισχ του Καταστατικο και των κανονισμν της FIFA.

Η εξαπτηση λων των Ενσεων – μελν της Ε.Π.Ο., πλην σως μερικν που ξεραν τι θα συμβε και δεν αντδρασαν για δικ τους εκλογικ φελος σε συνεργασα με την κυβρνηση, εναι δεδομνη και τποτε δεν μπορε να την αλλξει να την δικαιολογσει. Ελπζω να θυμστε λοι πολ καλ τη δικ μου τοποθτηση για τα επμαχα ζητματα καθς και τι η Ε.Π.Σ. Ηρακλεου δεν ψφισε την διταξη - ντροπ, που ακυρνει τα ανθρπινα δικαιματα και καταντει την Ε.Π.Ο. να διοικεται μνο απ αρεστος σε κθε κυβρνηση. Για τους υπλοιπους κτι θα ανακαλπτεται κθε φορ για να εναι εσαε κατηγορομενοι.

Η εξλιξη αυτ εναι πολ σοβαρ για να περσει τσι χωρς κανες να αντισταθε και χωρς κανες να αναδεξει το μγεθος της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ που συνβη. Θεωρ δεδομνο, πως τρα, που εστε γνστες σων συνβησαν και – το κυριτερο- που οδηγε το ελληνικ ποδσφαιρο η διταξη που εγκρθηκε, χωρς να ενημερωθον, σμφωνα με το καταστατικ, οι Ενσεις θα αναλβετε πρωτοβουλες για να ξεπεραστε το αδιξοδο που δημιουργεται και το οποο απειλε ευθως τη Ρτρα Ανεξαρτησας της Ε.Π.Ο., την οποα εμαι σγουρος τι υπερασπζεστε.


Με την ευκαιρα παρακαλ πολ να σημεισετε δο, ακμη, θματα.

Το πρτο αφορ στην ρνηση της Επιτροπς Εξομλυνσης να δεχθε να ισχσει και φτος η διαδικασα διακανονισμο μεταξ των ερασιτεχνικν σωματεων που οφελουν, ετε στην νωση, ετε στην Ε.Π.Ο., στε τα σωματεα αυτ να μπορον να πραγματοποισουν μετεγγραφς και να προυν μρος στις διοργανσεις.

Οφελω να σας μεταφρω την αγανκτηση και πικρα απ την πλειοψηφα των συναδλφων προδρων Ενσεων με τους οποους συνομιλ για την ΚΟΡΟΔΙΑ, την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και την χωρς καννα χνος ευαισθησας αντιμετπιση απ την Επιτροπ Εξομλυνσης της ΕΠΟ του αιτματος της Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ και παξ, στω, διακανονισμ των οφειλν των ερασιτεχνικν σωματεων την δια ρα που και το Επαγγελματικ Ποδσφαιρο τυγχνει ευεργετικν συμπεριφορν καθς οφελει εκατομμρια ευρ στις αποζημισεις των διαιτητν και η Ε.Π.Ο. αλλο κοιτζει και την δια ρα που τα μλη της Επιτροπς Εξομλυνσης της Ε.Π.Ο. κοστζουν στην Ομοσπονδα απ 8.000 ευρ ως 16.000 ευρ τον μνα καστος....

Το δετερο αφορ στα θματα διαιτησας και ειδικ στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. Αποτυχημνοι στην πρξη κρθηκαν απ την δια τη FIFA οι κ.κ. Τριτσνης και Κουκουλκης και για το λγο αυτ η FIFA διρισε λλον Πρεδρο στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., τον Πορτογλο κ. Περρα. Αν δεν εχαν αποτχει θα συνχιζαν αυτο να διοικον την διαιτησα, να αποφασζουν για λα και να κνουν τι θλουν με την κλυψη της FIFA. Μιλμε για τους διους κυρους που διορστηκαν απ τον κ. Κουτσοκομνη παρνομα στην Επιτροπ Διαιτησας και αποζημινονται με χιλιδες ευρ ο καθνα το μνα επσης παρνομα.

Πως γνεται αυτο οι κριοι να παραμνουν ακμη στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., να θεωρονται συνεργτες του κ. Περρα, να διοικον μαζ του τη διαιτησα, να βγζουν πνακες και να αποφασζουν για το μλλον των διαιτητν στο ελληνικ ποδσφαιρο;

Ελπζω οι απψεις μας να συμππτουν με τον Συνδελφο και πιθαντατα αυριαν Πρεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ευγγελο Γραμμνο, που εκπροσωπε σμερα την πλειοψηφα των Ενσεων - μελν της Ε.Π.Ο. και διακηρσσει με κθε ευκαιρα την προσλωση του στη νομιμτητα, την εξυγανση, την κθαρση και την κανονικτητα.

Παρακαλομε για τις μεσες πρωτοβουλες και παρεμβσεις σας για να ξεπεραστον τα παραπνω αδιξοδα και προβλματα οτως στε να αποφευχθον νες ενστσεις και προσφυγς που μνο κακ θα κνουν στο Ποδσφαιρο μας

Σε ΑΜΕΣΗ αναμον απντησης σας...

META TIMHΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ     ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ